×
Home Livescore

Derksen haalt uit naar Ajax: Mislintat's aanstelling grote fout

Derksen haalt uit naar Ajax: Mislintat's aanstelling grote fout
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 13:08 uur

Johan Derksen uit zijn ongenoegen over de huidige situatie bij Ajax en neemt Maurice Steijn in bescherming. Volgens Derksen heeft Ajax verkeerde keuzes gemaakt, met name bij de aanstelling van Sven Mislintat.

In een uitzending van Vandaag Inside laat Derksen zijn onvrede blijken over het vertrek van Steijn en haalt hij hard uit naar de Amsterdamse club. De voormalig voetballer is van mening dat Steijn een promotie naar Ajax verdiende. "Ik vind dat Ajax hem volledig heeft gesloopt. Hij heeft fantastisch werk geleverd bij Sparta, dus er was alle reden om hem een kans te geven op een hoger niveau."

Vooral Mislintat moet het ontgelden bij Derksen. "En dan komt er zo'n Duitse prutser langs. Hij mag maar liefst 115 miljoen euro uitgeven, terwijl de directie en Raad van Commissarissen erbij staan en toekijken. Steijn wordt opgezadeld met een team vol spelers uit de tweede divisie van omringende landen, die absoluut niets toevoegen aan Ajax. Een trainer is zo goed als zijn spelersmateriaal. Het is gewoon een zwak team. Het is zo ontzettend oneerlijk."

Derksen benadrukt dat hij Steijn niets kwalijk neemt in deze malaise bij Ajax. Hij is van mening dat de club verkeerd heeft gehandeld en dat de aanstelling van Mislintat een grote fout is geweest.