×
Home Livescore

Ten Cate als redder in nood voor Ajax?

Ten Cate als redder in nood voor Ajax?
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 13:24 uur

Volgens een bekende voetbalanalist, René van der Gijp, zou Ajax er verstandig aan doen om in gesprek te gaan met Henk ten Cate. Deze ervaren trainer van 68 jaar zou volgens Van der Gijp de rust kunnen terugbrengen in Amsterdam.

Tijdens een uitzending van Veronica Offside deelde Van der Gijp zijn mening over wie de vertrokken Maurice Steijn zou moeten opvolgen. "Ik zou Ten Cate aanstellen", verkondigde de voormalig voetballer. "Hij heeft de nodige ervaring en straalt autoriteit uit. Van 't Schip zal straks wel vertellen hoe het moet, maar hij heeft nergens bewezen dat hij het daadwerkelijk weet", aldus de analist.

Hoewel Van 't Schip het Ajax-DNA bezit waar de club naar op zoek is, is Van der Gijp van mening dat de trainer niet de gewenste resultaten zal behalen. "Misschien is het een goede afleiding voor hem, maar laten we niet vergeten dat hij het ook niet goed heeft gedaan bij FC Twente, PEC Zwolle en Griekenland."

Johan Derksen voegt hieraan toe: "Hij is in ieder geval een Ajacied, en dat is belangrijk voor de club. Dan houdt de F-Side tenminste zijn mond. Ze kunnen dan gedurende het jaar alvast uitkijken naar een andere trainer voor het volgende seizoen."