×
Home Livescore

Van 't Schip in gesprek met Ajax over trainersrol

Van 't Schip in gesprek met Ajax over trainersrol
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 13:57 uur

In een verrassende wending heeft John van 't Schip bevestigd dat er gesprekken gaande zijn om de positie van Maurice Steijn over te nemen bij Ajax. De exacte aard van deze rol, of het nu een tijdelijke functie betreft of een definitieve aanstelling, blijft echter onduidelijk.

Volgens de NOS heeft Van 't Schip inderdaad gesprekken gevoerd met de Amsterdammers. Het is echter niet bekend of het hier gaat om een interim-functie en hoe lang deze interim-periode zou duren. Aanvankelijk zou Van 't Schip een meer bestuurlijke rol gaan bekleden bij Ajax, maar door het vertrek van Steijn lijkt de club nu andere plannen te hebben.

Volgens bronnen, waaronder De Telegraaf, zal Van 't Schip naar verwachting zondag worden gepresenteerd na de wedstrijd tegen PSV. Tot die tijd zal Hedwiges Maduro fungeren als interim-trainer. Van 't Schip heeft een rijke geschiedenis bij Ajax, waar hij maar liefst elf jaar heeft gespeeld en ook als jeugd- en assistent-trainer heeft gewerkt. Na zijn periode als bondscoach van Griekenland, die eindigde in 2021, heeft hij geen actieve rol meer gehad in het voetbal.

Met deze mogelijke aanstelling zou Van 't Schip een nieuwe uitdaging aangaan en zijn ervaring en expertise inzetten om Ajax naar nieuwe successen te leiden. Het is afwachten hoe deze ontwikkeling zich verder zal ontvouwen en welke impact het zal hebben op zowel de club als de carrière van Van 't Schip.