×
Home Livescore

Sparta Rotterdam krijgt flinke boete van KNVB

Sparta Rotterdam krijgt flinke boete van KNVB
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 14:08 uur

Sparta Rotterdam krijgt een flinke financiële tik van de KNVB. De club heeft namelijk verzuimd om op tijd de jaarrekening in te dienen en moet nu de gevolgen dragen. Maar liefst 20.000 euro moet Sparta ophoesten, omdat ze de deadline van 2 oktober niet hebben gehaald. En alsof dat nog niet erg genoeg is, waren ze ook nog eens achttien dagen te laat met het indienen van de benodigde documenten.

Sparta laat weten dat er vertraging is ontstaan door "aanvullende kwaliteitsmaatregelen" die het accountantskantoor heeft genomen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de boete, waar de club van tevoren al van op de hoogte was. Teleurstelling overheerst bij Sparta en ze gaan dan ook in overleg met de controlerende accountant om de ontstane schade te bespreken, inclusief de opgelegde boete.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de boete losstaat van de financiële positie van Sparta. De club erkent het belang van een goede controle van de jaarrekening en betwist de boete niet, omdat dit nu eenmaal de regels zijn waaraan alle clubs zich moeten houden. Het is een bittere pil om te slikken, maar Sparta zal zich schikken naar de licentieregels die voor iedereen gelden.