×
Home Livescore

Wim Kieft twijfelt aan kwaliteiten van Sutalo bij Ajax

Wim Kieft twijfelt aan kwaliteiten van Sutalo bij Ajax
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 15:00 uur

Voormalig voetbalicoon Wim Kieft heeft ernstige bedenkingen over de prestaties van Josip Sutalo, de veelbelovende aanwinst die naar Amsterdam werd gehaald. Tijdens een levendige discussie aan de tafel van Veronica Offside, vraagt de oud-spits zich af wat er aan de hand is met de verdediger van Ajax.

Met name de dramatische pass van de Kroaat in de laatste minuten van het duel tegen FC Utrecht heeft Kieft verbaasd. Het balverlies van Sutalo leidde tot het winnende doelpunt van FC Utrecht, waardoor Ajax opnieuw een pijnlijke nederlaag leed (4-3). "Wat is zijn bedoeling hier eigenlijk?", vraagt presentator Wilfred Genee zich af na het zien van de beelden. "Misschien is hij wel kleurenblind, dat zou zomaar kunnen. Hij doet dit week in, week uit", reageert Kieft. "Iedereen beweert dat hij talent heeft, maar waarom zie ik dat dan niet?"

Ook voetballegende Wesley Sneijder, die ook te gast is in het praatprogramma, vermoedt dat Sutalo een diepgaande medespeler zag en daarom voor die pass koos. Kieft heeft echter zijn eigen gedachten hierover. "Er zijn goede voetballers die slecht kunnen spelen, maar bij zulke spelers kun je altijd zien dat ze kwaliteit hebben. Maar bij Sutalo heb ik dat nog geen enkele keer kunnen ontdekken."