×
Home Livescore

PSV onder-19 verliest Youth League-duel met RC Lens

PSV onder-19 verliest Youth League-duel met RC Lens
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 16:08 uur

In een opmerkelijke Youth League-wedstrijd tussen RC Lens en PSV Eindhoven heeft de ploeg uit Eindhoven een nederlaag moeten incasseren. Het duel, dat plaatsvond in het Franse Avion, trok de aandacht van een grote menigte toeschouwers en zorgde voor een spannende sfeer.

Vanaf het begin van de wedstrijd kwam PSV onder-19 al snel op achterstand. In de zevende minuut opende Ayanda Sishuba namens RC Lens de score, dankzij een assist van Oscar Lenne. Doelman Niek Schiks had weinig kans om de bal tegen te houden.

Na een half uur spelen wist PSV echter terug te komen in de wedstrijd met een prachtig doelpunt van Tai Abed. De jonge Eindhovenaren lieten zien dat ze niet zomaar opgeven en vochten zich terug in de strijd.

In de tweede helft was PSV de betere ploeg, maar slaagde er niet in om nog een doelpunt te maken. In de slotfase van de wedstrijd moest Emmanuel van de Blaak een rode kaart incasseren om een Franse treffer te voorkomen. Niet veel later wist Anthony Bermont toch nog de winnende treffer te maken voor RC Lens, waardoor de eindstand op 2-1 kwam. PSV kreeg nog een tweede rode kaart, dit keer voor invaller Eus Waayers, waardoor ze de wedstrijd met slechts negen spelers moesten uitspelen.

Met deze nederlaag blijft PSV onder-19 steken op de tweede plaats in Groep B, met vier punten. Koploper RC Lens loopt uit en heeft nu negen punten uit drie wedstrijden. De jeugdploeg van Sevilla behaalde ook vier punten na een overwinning op de leeftijdsgenoten van Arsenal. De Engelsen staan nu laatste in de groep, met slechts één punt behaald.