×
Home Livescore

John van 't Schip nieuwe interim-trainer Ajax na persoonlijk verlies

John van 't Schip nieuwe interim-trainer Ajax na persoonlijk verlies
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 16:32 uur

In een verrassende wending heeft Ajax aangekondigd dat John van 't Schip binnenkort zijn intrede zal doen als de nieuwe trainer van de club. Deze benoeming komt nadat De Telegraaf meldde dat Van 't Schip het seizoen op interim-basis zal afmaken.

Op dit moment bevindt de 55-jarige coach zich nog in Turkije, waar hij samen met zijn kinderen rouwt om het verlies van zijn partner Daniëlle, die vorige week op 55-jarige leeftijd overleed. Van 't Schip zal in ieder geval tot het einde van het seizoen de leiding hebben bij Ajax, waar hij de positie van Maurice Steijn overneemt.

Het lijkt er echter op dat Van 't Schip nog niet aanwezig zal zijn op de bank bij Ajax tijdens de aankomende wedstrijden. Zowel de Europa League-wedstrijd tegen Brighton als het Eredivisie-duel tegen PSV zullen hoogstwaarschijnlijk zonder zijn aanwezigheid plaatsvinden. Het is pas tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Volendam op donderdag 2 november of de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op zondag 5 november dat Van 't Schip voor het eerst op de bank zal zitten bij Ajax.