×
Home Livescore

Monsterklus voor Van 't Schip: Ajax's zware schema biedt hoop

Monsterklus voor Van 't Schip: Ajax's zware schema biedt hoop
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 17:17 uur

In een onverwachte wending van gebeurtenissen heeft Maurice Steijn zijn Waterloo gevonden bij Ajax. De Hagenaar werd maandag de laan uitgestuurd in Amsterdam, waarna Hedwiges Maduro en Dave Vos de komende twee wedstrijden voor hun rekening zullen nemen. Naar verluidt zal John van 't Schip zich daarna over de groep ontfermen en tot eind dit seizoen de scepter zwaaien als hoofdtrainer van Ajax. Een titanenklus voor de voormalige Ajax-speler, maar het lijkt erop dat het niet direct een zware dobber zal zijn gezien het programma van de komende weken.

Ajax beleeft tot nu toe de meest rampzalige start in de geschiedenis van de club en bungelt op een beschamende zeventiende plaats in de Eredivisie. De Amsterdammers hebben echter twee wedstrijden minder gespeeld. Eén daarvan is het duel met FC Volendam, dat al snel wordt uitgespeeld, en de tweede wedstrijd is het treffen met RKC Waalwijk. Ajax staat al met 2-3 voor en er moeten officieel nog vijf minuten worden gespeeld op 6 december.

Ondanks een vrijwel fitte selectie lijkt Ajax maar niet op stoom te komen en staat er komende week een zware uitdaging te wachten. Met een uitwedstrijd tegen Brighton and Hove Albion en vervolgens PSV op het programma lijkt het op papier een lastige opgave te worden voor interim-trainer Hedwiges Maduro. Maar er lijkt hoop te gloren voor Ajax en Van 't Schip na deze wedstrijden. Met nog vier wedstrijden te gaan tot de volgende interlandperiode tussen 12 en 25 november, liggen er met name in de tweede week mogelijkheden.

Het programma van Ajax tot de volgende interlandperiode ziet er als volgt uit:

- Donderdag 26 oktober, 21.00 uur: Brighton - Ajax

- Zondag 29 oktober, 14.30 uur: PSV - Ajax

- Donderdag 2 november, 20.00 uur: Ajax - FC Volendam (inhaalwedstrijd)

- Zondag 5 november, 16.45 uur: Ajax - SC Heerenveen

- Donderdag 9 november, 18.45 uur: Ajax - Brighton

- Zondag 12 november, 14.30 uur: Almere City - Ajax

Na de wedstrijden tegen Brighton thuis en Almere uit lijkt het even tijd om op adem te komen voor Van 't Schip. Toch zouden er ook na de interlandperiode kansen moeten liggen in de komende wedstrijden. Tot aan de winterstop is Sparta de hoogst geklasseerde tegenstander in de Eredivisie. De Rotterdammers staan momenteel op de zevende plaats. In dezelfde periode zal ook de beslissing vallen in de Europa League, wat wellicht een sprankje hoop biedt voor Ajax om nog iets van dit seizoen te maken.

Met een achterstand van negen punten lijkt het gat met de top vijf aanzienlijk voor Ajax en Van 't Schip, maar met het schema tot aan de winterstop blijven grootmachten als PSV, Feyenoord, FC Twente en AZ voorlopig buiten bereik. Desalniettemin blijft de uitdaging loodzwaar om Ajax weer op de rails te krijgen.

Het programma van Ajax tot aan de winterstop ziet er als volgt uit:

- Zaterdag 25 november, 21.00 uur: Ajax - Vitesse

- Donderdag 30 november, 21.00 uur: Olympique Marseille - Ajax

- Zondag 3 december, 14.30 uur: NEC - Ajax

- Woensdag 6 december, 20.00 uur: RKC Waalwijk - Ajax (hervatting voor vijf minuten officiële speeltijd bij 2-3 stand)

- Zaterdag 9 december, 18.45 uur: Ajax - Sparta

- Donderdag 14 december, 21.00 uur: Ajax - AEK Athene

- Zondag 17 december, 16.45 uur: Ajax - PEC Zwolle