×
Home Livescore

Marino Pusic verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap bij Shakhtar Donetsk

Marino Pusic verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap bij Shakhtar Donetsk
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 17:32 uur

Marino Pusic heeft zijn vleugels uitgeslagen en is definitief vertrokken bij Feyenoord. De voormalige assistent van Arne Slot heeft een nieuwe uitdaging gevonden als hoofdtrainer bij Shakhtar Donetsk, zo heeft de club uit Rotterdam bekendgemaakt.

Pusic had nog een langlopend contract bij Feyenoord, dat liep tot medio 2025. Hij is de club echter dankbaar voor het begrip en de medewerking bij zijn overstap. Hoewel hij het naar zijn zin had in Rotterdam, zag hij het hoofdtrainerschap bij Shakhtar Donetsk als een unieke kans die hij niet kon laten liggen. Het was een moeilijke keuze, maar hij is blij met de steun van Feyenoord tijdens dit proces.

De ervaren Pusic, die eerder als hoofdtrainer bij FC Twente werkte, kijkt met trots terug op zijn tijd bij Feyenoord. Hij was medeverantwoordelijk voor het landskampioenschap van afgelopen seizoen en zal de staf, spelers en supporters van de club zeker missen. Hij is ervan overtuigd dat Feyenoord verder zal groeien en bloeien en draagt de club voor altijd in zijn hart.

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese heeft gemengde gevoelens over het vertrek van Pusic. Hoewel het niet ideaal is om een belangrijke assistent midden in het seizoen te verliezen, heeft de club uit respect voor Pusic meegewerkt aan zijn overgang naar Shakhtar Donetsk. De Oekraïense club heeft ook laten zien dat ze Pusic graag wilden hebben en er is overeenstemming bereikt tussen beide clubs.

Shakhtar staat momenteel op de derde plaats in de eigen competitie, met een achterstand van twee punten op de koploper. Pusic zal zijn nieuwe club meteen in actie zien in de Champions League, waar ze het opnemen tegen FC Barcelona. Of hij meteen op de bank zal plaatsnemen, is nog niet bekend.

Feyenoord bedankt Pusic voor zijn passie en inzet, zowel op als buiten het veld, en wenst hem veel succes bij Shakhtar Donetsk. Ze hopen dat hij blijft inspireren, zelfs in zijn nieuwe rol als hoofdtrainer.