×
Home Livescore

Arnold Bruggink prijst keuze Vlap voor Eredivisie-derby in uitvak, maar niet blij met biertje

Arnold Bruggink prijst keuze Vlap voor Eredivisie-derby in uitvak, maar niet blij met biertje
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 17:48 uur

Voetballegende Arnold Bruggink heeft zijn waardering uitgesproken voor de gedurfde keuze van Michel Vlap om de spannende Eredivisie-derby tussen FC Twente en Heracles Almelo vanuit het uitvak te bekijken. Echter, de technisch directeur was minder te spreken over het feit dat de middenvelder betrapt werd met een biertje in zijn hand.

Bruggink gaf toe dat het biertje niet de slimste zet was van Vlap. Met een glimlach vertelde de oud-speler aan 1Twente: "Hij heeft het wel even te horen gekregen, ja." Vlap zag de bui al hangen en stuurde tijdens de rust al een berichtje naar Bruggink met de woorden: "Arnold, sorry."

Desondanks benadrukte Bruggink dat hij ook veel positieve aspecten zag aan Vlap's actie. "Hij moet er echter voor zorgen dat hij ook 'nee' kan zeggen. Dus als supporters hem een biertje aanbieden, zou hij ook kunnen zeggen: Nee, bedankt."

Toch was Bruggink vooral lovend over Vlap's keuze om de wedstrijd tussen de Twente-fans te beleven. "Het is fantastisch dat Michel dit doet. Hij straalt zoveel uit op het trainingscomplex, wanneer mensen met hem op de foto willen. Dat is een enorme kwaliteit", prees de technisch directeur. "Naast het feit dat hij een geweldige speler is, heeft hij ook nog eens deze eigenschap. Dat past perfect bij de club."

Vlap zelf kijkt terug op een geslaagde middag, ondanks het gelijkspel van 2-2. "Hij vond het een fantastische ervaring om tussen de supporters te staan. Hij vond het echt geweldig en heeft er enorm van genoten."