Bayern München ontsnapt aan puntenverlies tegen Galatasaray Internazionale wint moeizaam van RB Salzburg

Bayern München ontsnapt aan puntenverlies tegen Galatasaray
Internazionale wint moeizaam van RB Salzburg
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 20:57 uur

Bayern München heeft dinsdagavond een zwaarbevochten overwinning behaald op Galatasaray in de Champions League. De Duitse topclub, onder leiding van trainer Thomas Tuchel, moest alle zeilen bijzetten om het eerste puntenverlies van dit seizoen te voorkomen. Galatasaray, met Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui in de basis, bood fel weerstand, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat Bayern met de winst naar huis ging.

In de eerste helft opende Kingsley Coman al vroeg de score voor Bayern. Hij ontving de bal van Leroy Sané en passeerde doelman Fernando Muslera met een harde schuiver. Galatasaray liet het er echter niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na enkele gevaarlijke pogingen van Kerem Aktürkoglu kreeg spits Mauro Icardi de kans om vanaf de strafschopstip de stand gelijk te trekken. Met een panenka zette hij Sven Ulreich te kijk en bracht hij Galatasaray op gelijke hoogte.

Ook in de tweede helft bleef Galatasaray aandringen en waren zij het meest dreigend. Dries Mertens en Hakim Ziyech werden ingebracht, maar konden niet voorkomen dat Harry Kane na 73 minuten spelen uit het niets de 1-2 maakte voor Bayern. Jamal Musiala bepaalde uiteindelijk de eindstand op 1-3. Door deze overwinning blijft Bayern foutloos aan kop in Groep A, met Galatasaray op vijf punten achterstand.

In de andere wedstrijd van de avond boekte Internazionale een moeizame overwinning op RB Salzburg. De Italiaanse club, vorig seizoen nog finalist, begon dit Champions League-seizoen met een gelijkspel tegen Real Sociedad en een overwinning op Benfica. Tegen Salzburg opende Alexis Sánchez na negentien minuten de score voor Inter. De Chileen kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en rondde koelbloedig af.

Inter had echter grote moeite om de voorsprong uit te breiden en zag Salzburg langszij komen. Oscar Gloukh scoorde op prachtige wijze na een snelle aanval. De Oostenrijkse hoop op een resultaat was echter van korte duur, want Inter kreeg na ruim een uur spelen een strafschop. Hakan Çalhanoğlu benutte deze kans en bezorgde Inter de overwinning. Met deze zege gaat Inter aan kop in Groep D, terwijl Salzburg op de derde plaats staat.