×
Home Livescore

Bosz kiest voor Tillman en tactiek tegen Lens

Bosz kiest voor Tillman en tactiek tegen Lens
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 21:08 uur

In een exclusief interview met een Nederlandse sportzender heeft Peter Bosz, de trainer van PSV, zijn keuze voor Malik Tillman boven Guus Til uitgelegd voorafgaand aan de wedstrijd tegen RC Lens. Daarnaast heeft hij ook onthuld op welke manier hij hoopt de Fransen pijn te kunnen doen.

Bosz, die voor de camera van RTL 7 stond, werd gevraagd welke lessen hij heeft geleerd uit de eerste twee Champions League-wedstrijden tegen Arsenal en Sevilla. Hij gaf aan dat zijn team beter moet verdedigen en effectiever moet zijn in de aanval. Desondanks is Bosz vastberaden om te winnen en verklaarde hij: "We zijn hier om te winnen. Het zal niet makkelijk zijn, maar Lens speelt op een totaal andere manier dan Arsenal en Sevilla."

De trainer analyseerde vervolgens de tegenstander en benadrukte dat Lens een snelle omschakeling heeft en agressief druk zet. Hij verwacht dan ook een intense wedstrijd. Bosz ziet echter ook kansen voor zijn team: "We zullen regelmatig één tegen één situaties creëren in de aanval. Het is belangrijk dat onze spelers hier goed mee omgaan."

Een van die spelers is Tillman, die de voorkeur krijgt boven Til, die de afgelopen wedstrijden belangrijk was met doelpunten. Bosz legde uit: "Tillman is een compleet andere speler dan Guus. Hij heeft de vaardigheid om individuele tegenstanders te passeren, wat van pas kan komen wanneer de tegenstander één tegen één wil spelen." De PSV-trainer erkende dat het moeilijk was om Til het slechte nieuws te vertellen, maar benadrukte dat het zijn taak is om beslissingen te nemen.