×
Home Livescore

Slordig spel en gebrek aan entertainment in eerste helft RC Lens - PSV volgens Sneijder en Janssen

Slordig spel en gebrek aan entertainment in eerste helft RC Lens - PSV volgens Sneijder en Janssen
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 22:17 uur

De eerste helft van de wedstrijd tussen RC Lens en PSV heeft de voetbalanalisten Wesley Sneijder en Theo Janssen niet kunnen bekoren. De heren, die hun expertise delen op RTL 7, waren allesbehalve onder de indruk van het spel van zowel de Eindhovenaren als de Fransen, die beiden niet tot scoren kwamen.

"Er was totaal geen entertainment", begint Sneijder zijn betoog in de studio. "Alles wat we van tevoren hadden verwacht, hebben we niet teruggezien. Het was erg slordig, van beide kanten. Dat had ik wel verwacht van Lens, maar vooral PSV was in de eerste helft erg slordig. Er was totaal geen opbouwend voetbal vanuit achteruit", vervolgt de analist, die één specifieke middenvelder aanwijst als de zwakke schakel. "Veerman (Joey, red.) verliest veel ballen, en daardoor komt het spel niet op gang. De zwakte van Lens, waar Bosz het vooraf over had, hebben we geen enkele keer gezien."

Ook collega-analist Janssen is niet onder de indruk. Als hij in de schoenen van Bosz zou staan, zou hij in de rust een wijziging aanbrengen. "Lens staat eigenlijk gewoon met vier man tegenover de laatste linie van PSV, dus daar ligt niet de oplossing. De twee verdedigende middenvelders, Schouten en Veerman, worden ook goed gedekt. Tillman, die daarachter speelt, is de vrije man, maar ze kunnen hem niet bereiken. Ik zou het systeem iets aanpassen, vooral in balbezit. Eén middenvelder iets dieper, en één iets hoger. Ik denk dat je dan wel openingen kunt vinden."