×
Home Livescore

PSV speelt bewogen wedstrijd en deelt punten met Lens

PSV speelt bewogen wedstrijd en deelt punten met Lens
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 23:09 uur

In een enerverende wedstrijd heeft PSV geen overwinning weten te behalen tegen RC Lens. Op Frans grondgebied waren de Eindhovenaren soms oppermachtig, maar ze stonden ook lange tijd onder druk. Hierdoor verspeelde PSV een voorsprong van 0-1.

In het Stade Bollaert-Delelis ging PSV op zoek naar hun eerste triomf in de Champions League dit seizoen, na eerdere nederlagen tegen Arsenal en een gelijkspel tegen Sevilla. Trainer Peter Bosz verraste met zijn opstelling door Malik Tillman in plaats van Guus Til op te stellen, terwijl Sergiño Dest terugkeerde in de basis. PSV begon echter zeer zwak aan de wedstrijd. De Eindhovenaren verloren veel ballen in de opbouw, waardoor Lens verschillende grote kansen kreeg.

Met wat geluk en kunst- en vliegwerk wist PSV overeind te blijven, mede doordat Lens slordig was in de aanval en bij het afronden. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam PSV beter in de wedstrijd. Dit resulteerde na een half uur spelen zelfs in een enorme kans: Hirving Lozano raakte de paal met een prachtige krulbal. In de rest van de eerste helft behield PSV de controle, maar het bleef 0-0.

Terwijl het aan het begin van de tweede helft onrustig was op de tribunes, kwam PSV snel op voorsprong. Johan Bakayoko verschalkte de doelman van Lens, Brice Samba, met een geweldig schot van afstand. Dit zorgde voor vreugde bij de spelers en fans van PSV, maar het feest was van korte duur. Lens zette direct na de goal van PSV flink druk, waardoor de gelijkmaker al tien minuten later in het net lag.

Spits Elye Wahi werkte een voorzet achter Walter Benítez, na zwak verdedigen van Olivier Boscagli en André Ramalho. Lens rook bloed en nam het initiatief, op zoek naar de winnende treffer. Toch kreeg PSV ruim tien minuten voor tijd nog de grootste kans van de wedstrijd. Joey Veerman schoot een vrije trap, die nog werd aangeraakt, net naast. Hierdoor eindigde het duel tussen Lens en PSV in een 1-1 gelijkspel.

Door dit gelijkspel staat PSV onderaan in Groep B van de Champions League na drie wedstrijden. De Eindhovenaren hebben net als Sevilla twee punten, maar een slechter doelsaldo. Lens heeft nu vijf punten, terwijl Arsenal aan kop gaat met zes punten. Over iets meer dan twee weken, wanneer het Franse team naar Eindhoven komt, weet PSV wat hen te doen staat: alleen een overwinning zal volstaan om nog kans te maken op overwintering in de Champions League.