×
Home Livescore

PSV riskeert boete na grimmige Champions League-avond in Lens

PSV riskeert boete na grimmige Champions League-avond in Lens
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 23:49 uur

PSV worstelde dinsdagavond tijdens hun bezoek aan RC Lens. Hoewel het even leek alsof het de goede kant op ging voor de Eindhovenaren, konden ze hun voorsprong niet vasthouden en eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Na een intense avond in Frankrijk zijn er vijf conclusies te trekken.

Bosz neemt risico's

Peter Bosz staat erom bekend altijd voor de aanval te kiezen, en dat was in Lens niet anders. Hij liet de drie PSV-aanvallers, Johan Bakayoko, Luuk de Jong en Hirving Lozano, druk zetten op de centrale verdedigers van de thuisploeg. Hiermee hoopten de Eindhovenaren ruimte te creëren voor snelle tegenaanvallen, maar dit bracht ook grote risico's met zich mee. Machado kreeg al snel de kans om hiervan te profiteren. Ondanks de slordigheden die voortkwamen uit deze riskante speelwijze en de hoge intensiteit, bleef Bosz vasthouden aan zijn mantra: hij denkt vooral in kansen.

PSV wacht nog steeds op een overwinning in de Champions League

Het is inmiddels zeventien wedstrijden geleden dat PSV een overwinning behaalde in de Champions League. Bij de laatste twee deelnames werden de Eindhovenaren uitgeschakeld met twee gelijke spelen en vier nederlagen. De laatste overwinning dateert nog steeds van 8 december 2015, toen ze thuis met 2-1 wonnen van CSKA Moskou.

PSV ziet langzaam stijgende inkomsten

Door de deelname aan de Champions League was PSV al verzekerd van dertig miljoen euro, maar de inkomsten lopen nog niet erg snel op. De ploeg van Bosz wacht nog steeds op hun eerste overwinning, terwijl een zege 2,8 miljoen euro oplevert. Tot nu toe heeft PSV twee keer gelijkgespeeld, wat hen 'slechts' 1,8 miljoen heeft opgeleverd op basis van sportieve prestaties (0,9 miljoen per gelijkspel). In totaal staat de teller op ruim 33 miljoen, exclusief de recettes.

PSV kan een boete van de UEFA verwachten

Voorafgaand aan de wedstrijd was er al onrust in de stad en ook in het stadion zelf was de sfeer intens en grimmig. Supporters van beide clubs gooiden voorwerpen naar elkaar en er werd zelfs vuurwerk over en weer geschoten. De ME moest ingrijpen om de orde te herstellen. Het gedrag van de fans zal PSV hoogstwaarschijnlijk weer een boete van de UEFA opleveren.

Volgende wedstrijd: Lens thuis

Met twee punten uit drie wedstrijden blijft PSV onderaan staan in groep B. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen RC Lens op het programma, dat op de tweede plaats staat met vijf punten. Als PSV nog enige ambities heeft in de Champions League, zullen ze thuis moeten winnen van de Fransen.