×
Home Livescore

Feyenoord-trainer Slot wijzigt opstelling voor duel met Lazio

Feyenoord-trainer Slot wijzigt opstelling voor duel met Lazio
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 07:48 uur

Trainer Arne Slot neemt woensdag geen enkel risico en kiest ervoor om een compleet nieuwe opstelling het veld in te sturen tegen SS Lazio. Ondanks de overtuigende 4-0 overwinning op Vitesse, wil de Feyenoord-coach meer zekerheid op het middenveld en daarom worden er wat wijzigingen doorgevoerd.

De blessure van Gernot Trauner houdt hem nog altijd aan de zijlijn, waardoor Bart Nieuwkoop zijn vervanger blijft. Dit heeft echter gevolgen voor Lutsharel Geertruida, die naar het centrum van de verdediging zal zakken en daar een duo zal vormen met David Hancko. Quilindschy Hartman, die de laatste weken uitblonk, zal starten als linksback bij de Rotterdammers.

Op het middenveld is er echter geen plaats meer voor Calvin Stengs. Hoewel hij als nummer tien uitblonk tegen Vitesse, heeft Slot een andere positie voor hem in gedachten tegen Lazio. De Nederlander zal starten als rechtsbuiten, waardoor Yankuba Minteh uit de basis verdwijnt. Slot kiest ervoor om het middenveld defensiever in te richten met Mats Wieffer, Quinten Timber en Ramiz Zerrouki om meer balans te creëren. Zerrouki is de nieuwkomer in de basis ten opzichte van de wedstrijd tegen Vitesse.

In de spits krijgt Santiago Gimenez de kans om zijn eerste Champions League-duel van dit seizoen te spelen, terwijl Igor Paixao start als rechtsbuiten.

De vermoedelijke opstellingen voor Feyenoord - SS Lazio zijn als volgt:

Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber, Stengs, Gimenez, Paixao.

SS Lazio: Provedel; Hsyaj, Romagnoli, Patric, Marusic; Luis Alberto, Vecino, Kamada; Zaccagni, Immobile, Felipe Anderson.