×
Home Livescore

Onana en Maguire helden in geweldige overwinning United

Onana en Maguire helden in geweldige overwinning United
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 08:58 uur

André Onana en Harry Maguire hebben dinsdag een cruciale rol gespeeld in de overwinning van Erik ten Hag en Manchester United. Maguire scoorde het bevrijdende doelpunt van 1-0 voor de thuisploeg in het duel tegen FC Kopenhagen, terwijl Onana een strafschop pakte in de laatste minuut van de wedstrijd. De Engelse media zijn dan ook vol lof over het optreden van dit tweetal.

"Fantastisch om te zien", aldus The Sun na de geweldige redding van Onana. "Niemand had dit verwacht, een onverwachte heldenrol voor Maguire en Onana bij United. Het was een indrukwekkende redding, waarbij de doelman een gewaagde gok nam en de bal wist te pakken. Toen het eindsignaal klonk, stormde de bank het veld op om het feest met Onana te vieren."

The Mirror denkt zelfs dat deze overwinning op Old Trafford een keerpunt kan zijn in de carrières van Maguire en Onana. "Dit is een moment waar ze nog jarenlang over zullen praten op Old Trafford. Het is prachtig en ontroerend om te zien hoe Onana en Maguire samen over het veld lopen. Ze doen dit voor de club, geweldig."

Manager Erik ten Hag vertelt aan de BBC dat hij enorm trots is op dit tweetal. "Onana heeft karakter getoond. Hij weet dat hij dit kan, maar op het moment dat het erop aankwam, stond hij er. Ook Maguire is nu op de juiste momenten dominant. Hij wordt nu beloond met een doelpunt en vooral met het zelfvertrouwen dat hij hierdoor krijgt."

"The Guardian" kopt "Verlossing voor Onana" over de geweldige prestatie van de voormalige Ajax-doelman. "Hij liet Old Trafford ontploffen met zijn geweldige redding in de laatste seconden. Hij heeft zijn foutjes gemaakt in de competitie, maar vandaag was hij zonder twijfel de ster van United." Door de overwinning op Kopenhagen staat United nu op de derde plaats in hun Champions League-poule.