×
Home Livescore

Financiële ramp dreigt voor Ajax na dramatische seizoensstart

Financiële ramp dreigt voor Ajax na dramatische seizoensstart
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 09:16 uur

Voetbalanalist Johan Derksen heeft zijn twijfels geuit over de kansen van Ajax om Europees voetbal te behalen na een dramatische start van het seizoen. In een interview met het programma Vandaag Inside benadrukte Derksen tevens dat dit een enorme financiële tegenslag zou betekenen voor de club.

Derksen voorspelt dat het drama bij Ajax zich al over meerdere jaren voltrekt. "Ze hebben maar liefst 115 miljoen uitgegeven aan spelers, maar krijgen daar nauwelijks iets voor terug", aldus de analist. "En hoogstwaarschijnlijk halen ze ook geen Europees voetbal. Dat zal hen volgend jaar opnieuw miljoenen kosten. Het is ongelofelijk hoe een paar maanden wanbeleid een club zo kan doen imploderen."

Volgens Derksen is de kans op deelname aan een Europese competitie erg klein. "Hoe lang is het geleden dat Ajax geen Europees voetbal speelde? Ik geloof niet dat ze het dit jaar nog gaan halen. Zelfs als ze achtste worden, moeten ze nog de play-offs spelen." Desondanks heeft Derksen wel vertrouwen in interim-coach John van 't Schip. "Hij begint op een gunstig moment, want ze zullen voornamelijk tegen clubs uit het rechterrijtje spelen. Op dit moment zijn ze min of meer gelijkwaardig aan die teams."