×
Home Livescore

Supportersgeweld overschaduwt PSV-RC Lens duel, Nederlanders de dupe

Supportersgeweld overschaduwt PSV-RC Lens duel, Nederlanders de dupe
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 09:48 uur

Het treffen tussen PSV en RC Lens op dinsdagavond werd overschaduwd door een verontrustende escalatie van geweld onder de supporters op de tribunes. De Eindhovense fans lieten het uitvak in Lens op schandalige wijze achter, terwijl ook de thuissupporters zich op een negatieve manier lieten gelden. Met name de Nederlanders worden in de Franse media als de slachtoffers aangewezen.

Volgens RMC Sport heerste er een onaangename sfeer in het stadion. De krant legt de nadruk vooral op de Eindhovense fans. "In de Nederlandse competitie hebben we tegenwoordig steeds vaker te maken met geweld tussen supporters en op de tribunes. Denk bijvoorbeeld aan de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord, en PSV kreeg vorig jaar ook al een boete voor de wedstrijd tegen Arsenal."

Ook L'Équipe kan niet spreken van een ontspannen sfeer. De Franse sportkrant zag het al misgaan nog voordat de wedstrijd begon. "In de straten van Lens waren de supportersgroepen al met elkaar in conflict, terwijl de wedstrijd nog niet eens was begonnen. De hooligans van PSV werden zelfs met traangas bestreden door de politie, maar wisten uiteindelijk te ontsnappen. Uiteindelijk moesten de Nederlandse fans in het stadion met man en macht onder controle worden gehouden."

De Franse krant La Voix Du Nord merkte ook op dat er vooraf al angst was voor de Eindhovense fans. "In Lens was er vooral angst voor de thuiswedstrijd tegen PSV. Niet zozeer op sportief niveau, maar vooral vanwege de veiligheid. Er was zelfs bezorgdheid dat hooligans van LOSC Lille of Paris Saint-Germain waren geïnfiltreerd. De Lens-fans waren vastbesloten om hun fort te verdedigen en alle alarmbellen stonden op rood."

Volgens Le Monde werden er zelfs speciale hulpmiddelen ingezet om de angst voor de PSV-fans te beteugelen. "Het stadsbestuur van Lens zette drones in om de situatie in de stad te monitoren. Hierdoor kon er snel worden ingegrepen bij de vechtpartijen en confrontaties die zich in het centrum voordeden."