×
Home Livescore

Annemieke Zijerveld keert terug als clubpsycholoog bij Almere City

Annemieke Zijerveld keert terug als clubpsycholoog bij Almere City
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 10:48 uur

In een verrassende wending keert Annemieke Zijerveld terug naar Almere City als clubpsycholoog. Na een tumultueuze periode waarin ze zich terugtrok vanwege controversiële opmerkingen over Maurice Steijn en de Ajax-leiding, heeft Zijerveld besloten om haar werkzaamheden weer op te pakken bij de promovendus.

De NOS heeft bevestigd dat Zijerveld haar functie bij Almere City hervat. Normaal gesproken zit ze altijd naast trainer Alex Pastor op de bank tijdens wedstrijden, maar tijdens de wedstrijd tegen NEC nam ze een stap terug. Haar uitspraken in het radioprogramma De Perstribune op Radio 1 hebben haar veel kritiek opgeleverd vanuit de voetbalwereld. Zelfs oud-assistent Hedwiges Maduro, die nu interim-coach is na het vertrek van Steijn, heeft afstand genomen van de opmerkingen van Zijerveld.

Het is niet duidelijk of het vertrek van Steijn invloed heeft gehad op de beslissing van Zijerveld om eerder terug te keren. In haar interview op Radio 1 bekritiseerde ze het leiderschap bij Ajax. Ze sprak over onzekere spelers en gebroken jongens, maar vooral het gedrag van de trainer en de staf stoorde haar. Ze noemde het gedrag op de bank gefrustreerd, sloeg haar handen voor haar ogen en zag neerslachtig gedrag. Volgens haar was er sprake van zwak leiderschap.

Aanstaande zaterdag staat Almere City in eigen huis tegenover Go Ahead Eagles. Als promovendus staat de club momenteel op een veilige dertiende plek in de Eredivisie. Eerder kwam Zijerveld al in het nieuws toen ze een knuffel kreeg van aanvaller Rajiv van la Parra nadat hij een doelpunt had gescoord.