×
Home Livescore

Kaplan maakt langverwachte comeback bij Ajax na blessureleed

Kaplan maakt langverwachte comeback bij Ajax na blessureleed
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 18:40 uur

Jonge voetballer Ahmetcan Kaplan heeft maandagavond eindelijk zijn rentree gemaakt bij Ajax na een lange periode van blessureleed. De 20-jarige verdediger, die in de zomer van 2022 voor een aanzienlijk bedrag van 9,5 miljoen euro werd overgenomen van Trabzonspor, mocht twintig minuten voor het einde van de wedstrijd tegen ADO Den Haag invallen bij Jong Ajax.

Op de clubwebsite laat Kaplan weten blij te zijn dat hij na zo'n lange afwezigheid eindelijk weer op het veld kon staan. Hij heeft hard gewerkt om weer fit te worden en is dankbaar dat hij bij Jong Ajax weer wedstrijdritme kan opdoen. Nu hoopt hij de volgende stap te kunnen zetten in zijn carrière. De jonge verdediger kwam in 2022 naar Ajax, maar raakte al snel zwaar geblesseerd aan zijn knie.

Kaplan heeft het voetballen enorm gemist tijdens zijn lange revalidatieperiode van maar liefst tien maanden. Het was een zware tijd voor hem, zowel fysiek als mentaal. Hij heeft er echter hard voor gewerkt en voelt dat hij er nu klaar voor is. Zijn doel is om nu meer speelminuten te krijgen bij Jong Ajax en uiteindelijk door te stromen naar het eerste elftal.

Trainer Dave Vos is erg blij voor Kaplan en vindt het mooi om hem dit moment te kunnen geven. Hij benadrukt dat Kaplan een inspiratie is voor andere geblesseerde spelers. Vos hoopt dat de jonge verdediger fit blijft en de kans krijgt om zijn potentieel te laten zien. Hij prijst Kaplan als een linker centrale verdediger met een goede inspeelpass, rust aan de bal en kopkracht. Daarnaast waardeert Vos ook de persoonlijkheid van Kaplan en zijn positieve instelling, vooral gezien de uitdagingen die hij heeft moeten overwinnen als buitenlandse speler.

Al met al is het een bijzonder moment voor Ahmetcan Kaplan, die na een lange periode van blessureleed eindelijk weer zijn eerste minuten heeft gemaakt bij Ajax. Het is nu aan hem om te laten zien wat hij in zijn mars heeft en zijn weg te vinden binnen de club.