×
Home Livescore

Van Bommel op weg naar negatief record in Champions League

Van Bommel op weg naar negatief record in Champions League
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 18:48 uur

Mark van Bommel loopt het risico om een negatief record te evenaren, wat voor hem natuurlijk geen pretje is. Als de coach er woensdagavond niet in slaagt om met Royal Antwerp te winnen van FC Porto, zal hij zichzelf terugvinden aan de top van de lijst met trainers die de meeste Champions League-wedstrijden hebben gespeeld zonder een overwinning te behalen.

Eerder dit seizoen heeft Van Bommel al verloren met Antwerp van FC Barcelona (5-0) en Shakhtar Donetsk (2-3). Ook bij zijn vorige werkgevers PSV en Wolfsburg slaagde de 46-jarige trainer er niet in om een enkele wedstrijd in de Champions League te winnen. Het moet echter gezegd worden dat Van Bommel destijds geen geluk had met de loting van PSV, vijf seizoenen geleden. De Eindhovenaren werden toen ingedeeld in een groep met Tottenham Hotspur, Barcelona en Internazionale.

Op dit moment staat Van Bommel op een totaal van elf wedstrijden zonder overwinning in de Champions League. De 'koplopers' van deze lijst zijn de Griekse Giorgios Donis (APOEL Nicosia, 2014-2017) en de Bulgaar Stanimir Stoilov (Levski Sofia, Astana, 2006-2015). Zij hebben beiden twaalf wedstrijden gespeeld in het hoogste Europese toernooi zonder er ook maar één te winnen.