×
Home Livescore

Joël Veltman ontdekt nieuwe voetbalwereld na Ajax-vertrek

Joël Veltman ontdekt nieuwe voetbalwereld na Ajax-vertrek
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 19:08 uur

Joël Veltman heeft een totaal nieuwe ervaring als voetballer sinds zijn overstap van Ajax naar Brighton. De verdediger heeft zichzelf moeten heruitvinden onder leiding van manager Roberto De Zerbi, zo vertelt hij aan The Athletic.

"Bij Ajax was ik gewend aan verschillende speelstijlen, maar meestal speelden we 4-3-3. Het draaide om het vinden van de vrije man", begint Veltman. "Bij Brighton spelen we hoger op het veld en streven we naar numerieke superioriteit. Als rechtsback word ik dan eigenlijk een middenvelder. Dat is compleet anders dan wat ik gewend was. Bij Ajax heb ik dat nooit eerder gedaan."

Als middenvelder worden er andere vaardigheden van Veltman gevraagd, beseft de 28-voudig international nu. "Ik ben nog steeds aan het leren. Wat ik van De Zerbi heb geleerd? Vooral het inschuiven naar het middenveld. Dat is een grote verandering voor mij."

Veltman was altijd gewend om het spel voor zich te hebben. "Dat is gewoon wie ik ben. Stel je voor dat we in een restaurant zitten, dan zit ik het liefst met iedereen voor me. Als middenvelder ben ik dus volledig uit mijn comfortzone gestapt. Maar ik kom er wel."

Aanstaande donderdag speelt Veltman met Brighton tegen zijn voormalige club Ajax. De wedstrijd begint om 21.00 uur in het stadion van de huidige nummer zeven van de Premier League.