×
Home Livescore

Mislintat verrast Steijn met onaangekondigde spelers via Teams-call

Mislintat verrast Steijn met onaangekondigde spelers via Teams-call
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 19:32 uur

Na de breuk tussen Ajax en Maurice Steijn is er via een exclusieve bron bij NRC een opmerkelijk detail naar buiten gekomen over de samenwerking met Sven Mislintat. De Duitser blijkt namelijk een wel heel eigenaardige werkwijze te hebben gehanteerd tijdens zijn tijd bij Ajax.

Volgens de bron, die nauw betrokken was bij het team van Steijn, kwam Mislintat regelmatig onaangekondigd de trainerskamer binnenstormen. Met zijn laptop onder de arm opende hij vervolgens een Teams-call en introduceerde op die manier een nieuwe speler aan een compleet verraste Steijn. De voormalige Ajax-trainer viel van de ene verbazing in de andere door deze onconventionele aanpak.

Hoewel het al bekend was dat Mislintat veelal zelfstandig handelde en Steijn weinig tot geen inspraak had bij de spelers die deze zomer naar Ajax werden gehaald, blijkt nu dat de Duitser zijn eigen plan trok op een wel heel opvallende manier. Steijn, die zelf veel spelers had aangedragen bij Mislintat, werd keer op keer verrast door de nieuwe gezichten die plotseling in zijn team verschenen.

Deze week kwam De Telegraaf nog met een lijst van spelers die door Mislintat naar Ajax zijn gehaald, waaronder Noa Lang, Jerdy Schouten, Nicolás Tagliafico, Calvin Stengs, Sergino Dest, Anwar El Ghazi, Stefan de Vrij, Nick Olij, Tasos Douvikas, Vangelis Pavlidis en Thiago Almada. Het is duidelijk dat Mislintat zijn eigen koers heeft gevaren en weinig rekening heeft gehouden met de wensen en suggesties van Steijn.

Deze opmerkelijke werkwijze werpt een nieuw licht op de breuk tussen Ajax en Steijn. Het lijkt erop dat de samenwerking tussen de twee heren verre van harmonieus was en dat Mislintat zijn eigen agenda had binnen de club. Het is nog maar de vraag hoe dit nieuws ontvangen zal worden door de Ajax-fans en wat de gevolgen zullen zijn voor de toekomst van Mislintat bij de club.