×
Home Livescore

Feyenoord beboet voor provocerend spandoek in Champions League

Feyenoord beboet voor provocerend spandoek in Champions League
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 19:40 uur

In een recente ontwikkeling heeft Feyenoord een aanzienlijke boete van 17.500 euro opgelegd gekregen door de UEFA. Deze sanctie is het gevolg van het vertonen van een spandoek met een "uitdagende boodschap" tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Celtic.

Het betreffende spandoek, dat voor, tijdens en na de wedstrijd in het stadion te zien was, bevatte de tekst 'F*ck Celtic'. Dit werd ontdekt na onderzoek van 1908.nl. Op het spandoek was ook het logo van de 'Green Brigade', een groep fanatieke Celtic-aanhangers, te zien met een verbodsbord erbij.

De UEFA heeft besloten om Feyenoord een boete op te leggen van 17.500 euro vanwege deze provocerende actie. Gelukkig voor Feyenoord heeft de wedstrijd tegen Celtic niet alleen drie waardevolle punten opgeleverd, maar ook een winstpremie van maar liefst 2,8 miljoen euro.

Eerder werd een sfeeractie van Feyenoord voor de wedstrijd tegen SS Lazio afgekeurd door de UEFA. De club had het plan om in te spelen op een uitspraak van Lazio-coach Maurizio Sarri. Echter, de UEFA oordeelde dat de beoogde boodschap "provocerend" was en dat de bijbehorende afbeelding "verontrustend" was.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Lazio zal woensdag om 18.45 uur van start gaan.