×
Home Livescore

De Zerbi worstelt met Ajax-analyse, maar ziet kansen tegen Brighton

De Zerbi worstelt met Ajax-analyse, maar ziet kansen tegen Brighton
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 19:48 uur

Roberto De Zerbi, de Italiaanse manager, heeft laten weten dat het een behoorlijke uitdaging is om Ajax te doorgronden in deze turbulente tijden. Met de aanhoudende slechte resultaten en de vervanging van Maurice Steijn door interim-trainer Hedwiges Maduro, lijkt het alsof De Zerbi zijn hoofd moet breken over de situatie. Desondanks ziet hij wel enige lichtpuntjes en kansen.

"Het is geen sinecure om Ajax te analyseren, gezien hun huidige vorm", verklaart De Zerbi met een vleugje understatement. De Amsterdammers zijn afgedaald naar de gevreesde degradatiezone van de Eredivisie en hebben tot nu toe geen succes weten te behalen in de eerste twee Europa League-wedstrijden. Donderdag staat de confrontatie met Brighton, de nummer zeven van de Premier League, op het programma.

"Maar het blijft natuurlijk Ajax", vervolgt De Zerbi. "De ongelooflijke geschiedenis van deze club verdient ons respect. Desalniettemin zijn wij Brighton en als we ons spel op de juiste manier spelen, zoals we dat kunnen, dan geloof ik dat we een goede kans maken om de wedstrijd te winnen." De aftrap in het American Express Community Stadium staat gepland om 21.00 uur.

Om de volledige video te bekijken, dien je eerst op de bijbehorende link in de Tweet (X) te klikken.

Roberto De Zerbi deelt zijn analyse over Ajax 🗣️

— ESPN NL (@ESPNnl) 25 oktober 2023