×
Home Livescore

Voorzitter PSV Supportersvereniging pleit voor evaluatie na ongeregeldheden Champions League

Voorzitter PSV Supportersvereniging pleit voor evaluatie na ongeregeldheden Champions League
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 19:56 uur

Voorzitter van de Supportersvereniging PSV, Rob Bogaarts, roept op tot een grondige evaluatie van de incidenten die plaatsvonden tijdens de Champions League-wedstrijd tegen RC Lens. Zowel in de stad als in het stadion liep het uit de hand tussen de supportersgroepen.

Volgens ooggetuigen werden de harde kernen van PSV en Lens door de politie juist naar elkaar toe gedreven, in plaats van uit elkaar gehouden. "Er zijn duidelijk fouten gemaakt in Frankrijk, dat staat vast. Maar er moet nog wel een gedegen onderzoek plaatsvinden, ook naar de behandeling van onze supporters", aldus Bogaarts in een reactie aan het Eindhovens Dagblad.

"Maar dat rechtvaardigt niet dat er vernielingen worden aangericht en dat er met spullen naar elkaar wordt gegooid", voegt de voorzitter van de grootste supportersvereniging van PSV toe. "Hierdoor komt de focus altijd te liggen op de gevolgen, in plaats van op de fouten die eerder zijn gemaakt."

Bogaarts is woedend op de "kleine groep" die het verpest voor de rest. "Ik merk dat steeds meer supporters het helemaal zat zijn. Mensen durven er niets van te zeggen en ergeren zich mateloos aan degenen die denken dat ze alles kapot moeten maken. Wat bezielt hen? Veruit de meeste supporters balen hier ontzettend van."