×
Home Livescore

Feyenoord overrompelt Lazio in perfecte eerste helft: Van der Vaart sprakeloos

Feyenoord overrompelt Lazio in perfecte eerste helft: Van der Vaart sprakeloos
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 20:48 uur

In een spectaculaire vertoning heeft Feyenoord in eigen stadion SS Lazio compleet weggeblazen in de eerste helft, waardoor ze met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in gingen. Rafael van der Vaart, die zijn bewondering niet onder stoelen of banken steekt, voelt zich bijna verplicht om een staande ovatie te geven aan de Rotterdammers.

"Normaal gesproken ben ik niet snel geneigd om te applaudisseren, maar eerlijk is eerlijk, dit verdient een staande ovatie", begint Van der Vaart enthousiast in de Ziggo Sport studio. "Je kunt hier allerlei analyses op loslaten, maar dit was gewoonweg een perfecte eerste helft in alle opzichten."

"Het druk zetten, het voetbal, de opbouw... Lazio is absoluut geen zwakke tegenstander, maar ze hebben geen enkele kans gehad bij het doel van Feyenoord", vervolgt Van der Vaart. "Feyenoord straalt zelfvertrouwen uit. Wieffer brengt rust op het middenveld, Stengs voelt zich als een vis in het water op de rechterflank en Gimenez is niet alleen in staat om een bal vast te houden, maar heeft ook nog eens diepgang in zijn spel. Die afgekeurde goal na zo'n prachtige pass van Stengs, dat zou eigenlijk niet eens mogen gebeuren. Wat een geniale bal was dat."

Van der Vaart komt superlatieven tekort om Feyenoord te beschrijven. "Mijn hemel, ik ben serieus onder de indruk, ik ben er zelfs een beetje stil van. Als je kijkt naar de namen van Lazio: dat zijn stuk voor stuk goede spelers, maar ze worden volledig overklast. Slot zal ongetwijfeld zeggen dat dit de beste helft ooit van Feyenoord was. Ze moeten gewoon blijven zweven op die roze wolk. Feyenoord is ongelofelijk goed bezig. Daar moeten ze in blijven geloven."

Tot slot richt Van der Vaart zijn aandacht op Ramiz Zerrouki. "Na vanavond kun je hem echt niet meer op de bank zetten. Soms heb je een luxeprobleem en moet je mensen teleurstellen. Maar hoe hij die bal erin schoot, dat was werkelijk fantastisch. Gewoonweg briljant."