×
Home Livescore

Feyenoord vernedert Lazio met 3-1 in Champions League-debuut

Feyenoord vernedert Lazio met 3-1 in Champions League-debuut
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 22:17 uur

Feyenoord verrast SS Lazio met overweldigende zege

In een spectaculaire wedstrijd heeft Feyenoord woensdagavond SS Lazio compleet overklast. De Rotterdammers waren heer en meester in De Kuip en de 3-1 eindstand was dan ook volkomen verdiend. De Italiaanse media waren onder de indruk van het oppermachtige Feyenoord.

De jonge debutant Santiago Gimenez was de grote uitblinker met twee doelpunten, terwijl ook Ramiz Zerrouki het net wist te vinden. In de slotfase kon Pedro nog iets terugdoen vanaf de strafschopstip, maar een echt slotoffensief bleef uit. "Een ramp voor Lazio", kopte La Gazzetta dello Sport. "Ze waren nooit in de wedstrijd, het Feyenoord van Gimenez won gemakkelijk." De roze sportkrant zag hoe de ploeg van Arne Slot de wedstrijd domineerde. "Ze scoorden drie keer, maar hadden er makkelijk nog drie kunnen maken. Pas in de tachtigste minuut begon Lazio iets te ondernemen."

Er wordt gesproken van een "Feyenoord-monoloog". "Feyenoord was vooral gevaarlijk via de flankspelers Stengs en Paixão, al zijn de drie middenvelders van Feyenoord absoluut beter dan die van Lazio. Het samenspel van Feyenoord is prachtig en effectief, terwijl Lazio vooral passief was."

La Stampa zag Lazio "vernederd" worden. "I Biancocelesti leken inspiratieloos en vooral afgeleid. Zo erg zelfs dat Gimenez binnen enkele minuten twee keer kon scoren (waarvan één doelpunt uit buitenspelpositie, red.)."

"Een slechte wedstrijd en een pijnlijke nederlaag", schrijft Corriere dello Sport. "Feyenoord wint met 3-1 van een Lazio dat te laat wakker werd", klinkt het. "Het enige lichtpuntje van de avond was de benutte strafschop van Pedro."

Volgens Rai News was het een "pijnlijke en zenuwslopende" wedstrijd voor Lazio. "Woensdag betrad Lazio het veld in een van de meest vijandige stadions. In een vurige sfeer waren de uitsupporters niet welkom. Sarri's mannen verlaten het veld met een zware nederlaag." Het medium herinnert zich nog goed de editie van vorig jaar in de Europa League. "Er hing een soort wraak in de lucht." Hoewel Feyenoord vorig seizoen met 1-0 won van Lazio, ging het na afloop vooral over trainer Maurizio Sarri, die bespot werd door de Feyenoord-supporters. "Sarri zal deze avond ook niet snel vergeten. Opnieuw verloor hij in De Kuip."