×
Home Livescore

Sparta Rotterdam verwelkomt Boëtius terug op het trainingsveld!

Sparta Rotterdam verwelkomt Boëtius terug op het trainingsveld!
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 09:32 uur

Sparta Rotterdam verrast vriend en vijand door Jean-Paul Boëtius toe te laten tot de trainingsgroep. Het nieuws werd donderdag bekendgemaakt via de officiële kanalen van de club. Of de transfervrije aanvaller ook kans maakt op een contract blijft voorlopig een goed bewaard geheim.

In een korte verklaring liet Sparta weten dat Boëtius vanaf donderdag meetraint met de selectie. De 29-jarige aanvallende middenvelder krijgt zo de kans om aan zijn conditie te werken en weer volledig wedstrijdfit te worden. Een slimme zet van de Kasteelclub, die hiermee een ervaren kracht aan boord haalt.

Boëtius is sinds 1 juli dit jaar transfervrij, nadat hij vertrok bij het Duitse Hertha BSC. De aanvaller heeft echter geen gemakkelijke tijd achter de rug. Vorig jaar september onderging hij een succesvolle operatie aan een tumor. Nu is hij vastberaden om zijn carrière nieuw leven in te blazen.

De loopbaan van Boëtius begon in de jeugd van Feyenoord, waar hij zich al snel in de kijker speelde. Na zijn vertrek uit Rotterdam heeft hij bij verschillende clubs gespeeld, waaronder FC Basel, KRC Genk, FSV Mainz en een korte terugkeer bij Feyenoord. Zijn avontuur bij Hertha BSC liep echter op niets uit.

Er waren geruchten over een mogelijke overstap naar het Italiaanse Hellas Verona, maar ook dat liep op niets uit. Nu lijkt Sparta Rotterdam een serieuze optie te zijn voor Boëtius. Een nieuwe uitdaging waar hij zijn kwaliteiten kan laten zien en zijn carrière een nieuwe impuls kan geven.

Het is nog afwachten of Boëtius daadwerkelijk een contract aangeboden krijgt bij Sparta. De club houdt de lippen stijf op elkaar en laat niets los over de mogelijke plannen met de aanvaller. Voor nu kan Boëtius in ieder geval weer volop aan de slag op het trainingsveld en zichzelf bewijzen.