×
Home Livescore

Martínez: Van Gaal's penaltybenadering was een misser

Martínez: Van Gaal's penaltybenadering was een misser
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 11:32 uur

Emiliano Martínez houdt nog altijd een speciaal plekje in zijn hart voor een bepaalde Nederlandse coach. De Argentijnse doelman, die vorig jaar een cruciale rol speelde in de kwartfinale van het WK tegen Oranje, keert donderdag terug naar Nederland met zijn team Aston Villa.

Villa zal het in Alkmaar opnemen tegen AZ. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd wordt Martínez geconfronteerd met uitspraken van niemand minder dan Louis van Gaal, de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal. Volgens Van Gaal haalden de Argentijnen motivatie uit zijn wetenschappelijke benadering van penalty's. Maar Martínez ontkracht deze beweringen. "De waarheid is dat hij het bij het verkeerde eind had", zegt de doelman.

Hoewel Martínez destijds niet bepaald populair was in Nederland vanwege zijn opvallende capriolen, wil hij bijna een jaar later toch iets rechtzetten. "Ik heb absoluut niets tegen Nederlanders. Sterker nog, ik heb zelfs Nederlandse vrienden. Maar weet je, wedstrijden tussen Argentinië en Nederland zijn altijd een intense rivaliteit in het internationale voetbal. Zodra de wedstrijd begint, is het oorlog. Zo gaat dat nu eenmaal."

Martínez is zelfs vol lof over Van Gaal. "Van Gaal is een geweldige manager. Hij heeft grote clubs onder zijn hoede gehad, waaronder Manchester United. Hij was ook coach bij Aston Villa, waar hij zelfs nog een andere Argentijnse doelman, Sergio Romero, binnenhaalde. En Sergio sprak altijd vol lof over Van Gaal."