×
Home Livescore

Opmerkelijke schorsing voor Fofana na handweigering bij Union Berlin

Opmerkelijke schorsing voor Fofana na handweigering bij Union Berlin
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 14:08 uur

Union Berlin heeft besloten om aanvaller David Datro Fofana een disciplinaire schorsing op te leggen vanwege een opmerkelijke gebeurtenis. Tijdens de Champions League-wedstrijd tegen SSC Napoli (0-1) weigerde Fofana zijn trainer Urs Fischer een hand te geven, wat resulteerde in deze maatregel.

Afgelopen dinsdagavond leed Union een nipte nederlaag tegen Napoli. De verrassende ploeg van vorig seizoen heeft nu al negen opeenvolgende nederlagen geleden. Fofana werd na zeventig minuten gewisseld en was duidelijk niet blij met deze beslissing. Toen hij het veld verliet, weigerde de Ivoriaanse aanvaller Fischer een hand te geven, ondanks dat de trainer zijn arm uitstak. Hoewel Fofana zijn excuses heeft aangeboden tijdens een persoonlijk gesprek met Fischer en algemeen directeur Oliver Ruhnert, blijft de schorsing van kracht.

Fofana zal individueel trainen tot volgende week woensdag en zal daardoor de competitiewedstrijd tegen Werder Bremen missen. "Het draait om het team en je moet je goed gedragen na beslissingen", benadrukte Fischer tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Werder. "Voetbal is een teamsport. Ik hoop dat hij leert van dit soort situaties."

Dit seizoen speelt Fofana op huurbasis voor Union. Tot nu toe heeft hij elf officiƫle wedstrijden gespeeld voor Die Eisernen, maar hij heeft nog niet weten te scoren in het shirt van Union.