×
Home Livescore

Voormalig Ajax-speler Veltman teleurgesteld in club's neergang

Voormalig Ajax-speler Veltman teleurgesteld in club's neergang
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 16:08 uur

Voormalig Ajax-speler Joël Veltman is diep bedroefd over de neergang van zijn voormalige club. De verdediger van Brighton staat donderdagavond tegenover Ajax in het kader van de Europa League, een club waar hij maar liefst negentien jaar heeft rondgelopen.

In 2020 verliet Veltman Ajax, dat destijds zowel bestuurlijk als sportief gezien in een veel betere staat verkeerde dan nu het geval is. De verdediger had nooit verwacht dat de achteruitgang zo snel zou plaatsvinden. "Nee, absoluut niet. Er zijn veel dingen gebeurd, zowel op als buiten het veld", vertelt hij voor de camera van ESPN in aanloop naar de wedstrijd.

"De hele club is gewoon aan het veranderen", vervolgt Veltman, die in totaal 264 wedstrijden speelde in het eerste elftal van Ajax. "Er zijn mensen gekomen en weer vertrokken. Het is een beetje onrustig. Met onder andere Louis van Gaal proberen ze nu stabiliteit te creëren. Hopelijk zal dat vanaf nu wel gaan gebeuren."

Hoewel Veltman al ruim drie jaar niet meer voor Ajax speelt, voelt het niet goed om zijn voormalige club zo te zien worstelen. "Dat doet zeker pijn, honderd procent. Ik heb er negentien jaar gespeeld. Dat doet automatisch pijn. Je wilt ze bovenin zien meedoen in de Eredivisie, wat ze op dit moment natuurlijk niet doen."

Tactische hulp

Veltman erkent in een gesprek met Voetbal International dat meerdere mensen binnen Brighton hem hebben benaderd voor advies ter voorbereiding op het duel met Ajax. "Natuurlijk heb ik wat vragen gekregen, onder andere van analisten. Maar ik heb zelf ook geen contact meer met spelers die daar nu spelen, dus ik heb geen echte 'inside information'."

😔 De voormalige situatie van Ajax doet oud-speler Joël Veltman veel verdriet: "Honderd procent. Ik heb er negentien jaar gespeeld, dus dat doet automatisch pijn."

— ESPN NL (@ESPNnl) 25 oktober 2023