×
Home Livescore

Manchester United breekt records met omzet van 745 miljoen euro

Manchester United breekt records met omzet van 745 miljoen euro
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 17:08 uur

Manchester United verraste de voetbalwereld met de onthulling van hun jaarcijfers op donderdag. Het rapport onthulde een ongekend record voor The Red Devils, met een omzet van maar liefst 745 miljoen euro. Dit bedrag is het hoogste ooit in de geschiedenis van de Premier League en laat zien dat United financieel gezien op eenzame hoogte staat.

Wat deze prestatie nog indrukwekkender maakt, is het feit dat United vorig seizoen speelde in de Europa League, een competitie die minder lucratief is dan de prestigieuze Champions League. Ondanks deze uitdaging wist de club een opmerkelijke stijging van elf procent te realiseren ten opzichte van het voorgaande boekjaar 2021/22.

Deze stijging kan worden toegeschreven aan de uitstekende prestaties van de commerciële afdeling van de club. Zij hebben ervoor gezorgd dat de inkomsten van United blijven groeien. Echter, ondanks deze successen leed de club onder de hoge kosten en rapporteerde een verlies van 48 miljoen euro. Dit kan deels worden verklaard door het feit dat United in 2023 over een kleinere selectie beschikt dan in voorgaande jaren.

Opmerkelijk nieuws kwam ook naar voren met betrekking tot de aandeelhouders van de club. Sir Jim Ratcliffe staat op het punt om een minderheidsaandeel van 25 procent in United te verwerven. Dit nieuws kwam als een verrassing, aangezien aanvankelijk sjeik Jassim als de favoriet werd beschouwd. Echter, door de komst van Sir Jim Ratcliffe is er nu een streep gezet door de plannen van sjeik Jassim.

Al met al zijn de jaarcijfers van Manchester United een bewijs van hun financiële dominantie in het voetbal. Met een recordomzet en een sterke commerciële afdeling blijft de club zichzelf overtreffen, zelfs in uitdagende tijden. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor The Red Devils, zowel op als buiten het veld.