×
Home Livescore

Sacchi vol lof over Feyenoord na indrukwekkende overwinning op Lazio

Sacchi vol lof over Feyenoord na indrukwekkende overwinning op Lazio
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 18:32 uur

Arrigo Sacchi, de legendarische Italiaanse voetbalcoach die bekend staat om zijn successen met AC Milan, heeft in zijn meest recente column in La Gazzetta dello Sport verrassend lovende woorden geschreven over Feyenoord. De Rotterdamse club wist op dinsdagavond een indrukwekkende 3-1 overwinning te behalen tegen Lazio Roma in hun eigen Kuip, en dit heeft Sacchi duidelijk diep geraakt.

Volgens Sacchi verdiende Lazio de nederlaag volledig. Hij bekritiseerde hun gebrek aan organisatie en wees op de agressie en fysieke kracht van Feyenoord als belangrijke factoren in de wedstrijd. Sacchi stelde zelfs de vraag of de Italianen wel begrijpen dat er in Europa anders gespeeld moet worden. Hij benadrukte het belang van collectief spel en goede samenwerking tussen de linies, iets wat Lazio duidelijk miste. Feyenoord daarentegen overrompelde hun tegenstander volledig en was heer en meester op het veld. De Nederlanders speelden met een ongekende snelheid van honderdvijftig kilometer per uur, met agressie, dubbele dekking en het slim benutten van de ruimtes. Volgens Sacchi speelt Feyenoord modern voetbal, terwijl Lazio achterblijft.

De Italiaanse krant kopte met "Wat een lijdensweg!" en beschreef hoe Feyenoord direct het initiatief nam en als een hecht team speelde, vol vastberadenheid. Spelers zoals Calvin Stengs en Igor Paixão waren voortdurend gevaarlijk en hadden Adam Marusic en Elseid Hysaj volledig in hun zak. Zelfs op het middenveld was Feyenoord sterker dan Lazio. De Rotterdamse club domineerde maar liefst tachtig minuten lang en had zelfs meer dan drie doelpunten kunnen maken.

Het is duidelijk dat Sacchi onder de indruk is van Feyenoord's prestatie tegen Lazio Roma. Zijn lovende woorden getuigen van het feit dat de Nederlandse club op internationaal niveau serieus genomen moet worden. Met hun moderne speelstijl en collectieve aanpak hebben ze bewezen dat ze een geduchte tegenstander zijn voor elke Europese club.