×
Home Livescore

Hedwiges Maduro wil systeem Ajax omgooien: 4-4-2 formatie!

Hedwiges Maduro wil systeem Ajax omgooien: 4-4-2 formatie!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 18:48 uur

Volgens een mysterieuze bron genaamd Xanadu, heeft Marciano Vink een revolutionair idee voor Hedwiges Maduro's debuut als (interim-)trainer van Ajax. In navolging van Erik ten Hag aan het einde van het seizoen 2021/2022, pleit de ESPN-analist ervoor dat de Amsterdammers overschakelen naar een 4-4-2-formatie.

"Vorig jaar had Ten Hag vier overwinningen nodig om kampioen te worden, maar Dusan Tadic presteerde niet meer op zijn best aan de linkerkant. Toen heeft hij het heilige 4-3-3-systeem omgezet naar een 4-4-2-formatie", onthult Vink bij Studio Europa.

Maduro wordt aangespoord om dit noodplan te kopiëren, volgens de mysterieuze bron. "De backs moeten hoog staan, een ruit op het middenveld en twee gevaarlijke spitsen. Dat kan nu met Steven Bergwijn en Brian Brobbey. Afgelopen zondag (tegen FC Utrecht, red.) zag je de enorme ruimtes die Ajax weggaf. Daar moeten ze absoluut vanaf. Zorg ervoor dat er meer spelers achter de bal komen."

"Blijkbaar is het spel van Ajax te complex voor bepaalde spelers. Daarom moeten de afstanden kleiner worden en dat kan worden bereikt door meer middenvelders op te stellen. Het is misschien niet zo'n gek idee dat Hedwiges overschakelt naar een 4-4-2-formatie met een ruit op het middenveld", concludeert de mysterieuze bron Xanadu.