×
Home Livescore

Maduro's kritiek op Steijn zorgt voor onhoudbare situatie bij Ajax

Maduro's kritiek op Steijn zorgt voor onhoudbare situatie bij Ajax
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 19:48 uur

Bij de vooruitblik op de Europese wedstrijden van donderdagavond bespreken Wim Kieft en Dick Advocaat bij Veronica de actuele situatie bij Ajax. Hedwiges Maduro neemt momenteel de taken waar na het ontslag van Maurice Steijn, maar zijn rol in dit ontslag wordt nu onder de loep genomen. Volgens De Telegraaf zou Steijn bij Ajax willen blijven, maar niet met Maduro, omdat hij achter Steijn's rug om kritiek zou hebben geuit.

"Dit is absoluut not done. Je staat altijd achter je coach", stelt Kieft over Maduro, wiens kritiek naar buiten zou zijn gekomen via psycholoog Annemieke Zijerveld. "Het is lastig om hier iets over te zeggen", voegt Advocaat toe. "Wie vertelt er nu de waarheid? Maar het is heel duidelijk dat als je een assistent hebt die zulke dingen zegt... dan moet hij vertrekken."

"Maduro is natuurlijk een belangrijke schakel", vervolgt Advocaat. "Als mensen zoals hij kritiek gaan uiten op jouw functioneren, dan kun je niet doorgaan." Op de vraag of Maduro iets te verwijten valt, gezien het beroepsgeheim, geeft Advocaat antwoord. "Hij mag het niet vertellen, zelfs als het waar is. Dan moet je het tegen Steijn zelf zeggen en niet tegen een psycholoog. Als het waar is, dan vind ik het logisch dat Steijn ermee stopt."

Vervolgens wordt Kieft gevraagd of Maduro kan blijven wanneer John van 't Schip het overneemt bij Ajax. De voormalige spits verwijst naar iets wat hij van Advocaat heeft gehoord. "Dick zegt altijd dat wanneer je ergens binnenkomt, je meteen duidelijk moet maken hoe je het wilt hebben. Dus Van 't Schip zal ervoor moeten zorgen dat hij een assistent heeft waarmee hij goed kan samenwerken. En als dit allemaal waar is, dan is het natuurlijk onhoudbaar."