×
Home Livescore

Aston Villa toont superieur spel tegen AZ, Perez en Kwakman onder de indruk

Aston Villa toont superieur spel tegen AZ, Perez en Kwakman onder de indruk
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 20:08 uur

In een opmerkelijke analyse hebben Kenneth Perez en Kees Kwakman hun bevindingen gedeeld over de wedstrijd tussen Aston Villa en AZ. Volgens de heren is het duidelijk dat Aston Villa op een totaal ander niveau speelt dan AZ, wat resulteert in een gebrek aan spelplezier bij Vangelis Pavlidis.

Kwakman, sprekend bij ESPN, gaf toe dat hij eigenlijk wel geniet van het spel van Villa. "Zowel in balbezit als balverlies zie je een duidelijke spelopvatting. Er zit echt een idee achter en je ziet duidelijk de hand van de trainer", aldus de Volendammer. Hij voegde eraan toe dat AZ de achterstand deels aan zichzelf te wijten heeft.

Perez sloot zich aan bij de woorden van Kwakman en benadrukte dat Aston Villa simpelweg vaardiger is en op een hoger tempo speelt. "Dit is het verschil tussen dit soort teams. Villa kan gewoon sneller handelen dan AZ, wat resulteert in het afstraffen van fouten", verklaarde de oud-speler van AZ. Hij uitte zijn verbazing over de foute pass van Sven Mijnans die leidde tot de 0-2. "Dit kan toch niet? Van Brederode liep wel goed mee met zijn man, maar het is toch een beetje ongelukkig. Alles wat Aston Villa doet, doen ze met meer snelheid en kracht ten opzichte van AZ", vervolgde Perez. Hij wees ook op het verschil in schotkracht tussen Villa's Bailey en Pavlidis van AZ. "Bailey's schot was snoeihard, terwijl Pavlidis' schot een rollertje was vanwege de gehaastheid."

Perez merkte tevens een trend op bij de Griekse topscorer van de Eredivisie. "Hij laat de mooiste kansen onbenut en maakt de moeilijkere doelpunten wel. Ik heb het idee dat hij te gehaast speelt, wat vaak gebeurt wanneer de tegenstander sneller is. Dan ga je overhaast te werk en schiet je zonder goed je standbeen neer te zetten", concludeerde Perez.