Europa League en Conference League: donderdagavond vol actie!

NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 21:09 uur

Europa League en Conference League zorgen voor spektakel op donderdagavond

Op donderdagavond stond er een vol programma op het programma in zowel de Europa League als de Conference League. Een van de meest opvallende wedstrijden was die tussen Olympique Marseille en AEK Athene, een wedstrijd die ook voor Ajax van belang was.

In het Stade Vélodrome ontmoetten Olympique Marseille en AEK Athene elkaar voorafgaand aan het duel tussen Ajax en Brighton & Hove Albion. Beide ploegen begonnen de wedstrijd met aanvallende intenties, maar Marseille nam al snel het heft in handen. Na een krap half uur spelen opende Vitinha de score voor Marseille. De Fransen bleven de bovenliggende partij, maar AEK leek vlak voor rust iets terug te doen. Helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, waardoor de ruststand 1-0 bleef.

Tien minuten na rust trok Orbelín Pineda de stand gelijk voor AEK. Maar lang konden ze niet genieten van de gelijkmaker, want AEK-doelman Cican Stankovic maakte een overtreding en werd met rood van het veld gestuurd. Marseille kreeg een penalty, die benut werd door Amin Harit. Enkele minuten later kreeg Marseille opnieuw een penalty, dit keer was het Jordan Veretout die raak schoot. De eindstand was uiteindelijk 3-1 in het voordeel van Marseille.

Ook in andere wedstrijden was er genoeg spektakel te zien. Zo speelde Rangers gelijk tegen Sparta Praag, waar oud-Feyenoorder Cyriel Dessers niet tot scoren kwam. West Ham United, vorig seizoen winnaar van de Conference League, verloor met 2-1 van Olympiakos. Opvallend was ook de overwinning van KÍ Klaksvik uit de Faeröer Eilanden, die met 3-0 won van Olimpija Ljubljana. Fenerbahçe won met 3-1 van Ludogorets, mede dankzij goals van Batshuayi en Zajc. En Sturm Graz zorgde voor een verrassing door met een man minder een punt te pakken tegen Atalanta.

Kortom, het was een avond vol spektakel en verrassingen in zowel de Europa League als de Conference League. De teams lieten zien dat ze tot het uiterste gingen om de overwinning binnen te slepen.