×
Home Livescore

Telstar-spelers weigeren regenboogshirt, trainer Snoei nuanceert situatie

Telstar-spelers weigeren regenboogshirt, trainer Snoei nuanceert situatie
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 22:32 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft Telstar-trainer Mike Snoei bevestigd dat vier spelers van het team ervoor hebben gekozen om het regenboogshirt niet te dragen tijdens de wedstrijd tegen Top Oss. Zakaria Eddahchouri, Leonardo Roca de Almeida, Mohammed Tahiri en Alae-Eddine Bouyaghlafen zullen buiten de selectie worden gelaten voor deze belangrijke wedstrijd.

Hoewel sommigen misschien denken dat Telstar niet achter deze spelers staat, wil Snoei dit misverstand graag rechtzetten. Hij benadrukt dat het regenboogshirt een onderdeel is van de Telstar All Together-campagne, waarmee de club haar steun voor verbinding en inclusie wil tonen. "Het shirt symboliseert dat iedereen welkom is bij Telstar, en dat is waar de club echt voor staat", verklaart de trainer voor de camera van de NOS. "Het idee dat deze spelers niet achter deze boodschap staan, is onjuist. Het zijn stuk voor stuk geweldige gasten."

Snoei benadrukt echter ook dat het belangrijk is om begrip te tonen voor de keuze van het viertal om het shirt niet te dragen. "Tolerantie betekent ook dat wij hun keuze moeten respecteren", stelt de trainer. Hij benadrukt dat er geen strafmaatregelen zullen volgen voor de spelers. "De boodschap van tolerantie is juist dat we respecteren wat zij hebben besloten."

Deze situatie werpt een interessant licht op de discussie rondom diversiteit en inclusie in de sportwereld. Telstar laat zien dat ze zich inzetten voor een inclusieve omgeving, maar erkennen ook dat individuele keuzes gerespecteerd moeten worden. Het is een uitdaging om een balans te vinden tussen het uitdragen van een boodschap en het respecteren van persoonlijke overtuigingen.