×
Home Livescore

"ESPN-analisten hard over Bergwijn: 'Nul inbreng dit seizoen'"

JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 22:48 uur

Voormalig voetballers Kenneth Perez en Marciano Vink hebben hun ongezouten mening gegeven over het optreden van Steven Bergwijn in de wedstrijd tegen Brighton. Volgens de ESPN-analisten slaagt de aanvoerder van Ajax er niet in om zijn team naar een hoger niveau te tillen, zelfs niet in de Europa League.

In de eerste helft trok Ajax zich ver terug, maar slaagde er niet in om gevaarlijk te worden. Perez wijst met een beschuldigende vinger naar Bergwijn, die volgens hem te weinig diepgang zoekt. "Dit is al het hele seizoen het geval bij hem. Hij heeft dit seizoen geen enkele impact", stelt de Deen. "Zijn rol vandaag zou moeten zijn: wanneer de bal naar Brian Brobbey wordt gespeeld, moet je er als de kippen bij zijn om 'eronder' te komen. Dan kun je iets betekenen."

Ook Vink is kritisch op de prestaties van de Oranje-international. "Ik verwacht meer van Bergwijn. Ik begrijp dat Ajax compact speelt, maar op de momenten dat je de diepte kunt zoeken, komt hij naar de bal toe. Hij moet aanvoelen en inschatten wanneer er mogelijkheden zijn voor Ajax. Ik zie dat gewoon te weinig. De aanvallers brengen gewoon te weinig. Forbs wordt aan alle kanten afgetroefd. En Bergwijn speelt te veel in de bal."

Bij Veronica wees ook Dick Advocaat naar de aanvallers van Ajax. Bergwijn vormde een voorhoede met Brian Brobbey en Carlos Forbs. "Verdedigend staat het redelijk goed. Ze geven niet veel weg, maar aanvallend moet er veel meer gebeuren. Je moet ook initiatief durven nemen", aldus de ervaren coach. "Brobbey is snel, alle drie de jongens voorin zijn snel. Maar ik zie het gewoon niet gebeuren."