×
Home Livescore

Donderdagavond vol actie: Liverpool en AZ in Europa League Liverpool-Toulouse: Oranje duel eindigt in 5-1 overwinning HŠK Zrinjski Mostar-Legia Warschau: 1-2, Polen aan kop AS Roma-Slavia Praag: 2-0, Mourinho's team pakt de winst

Donderdagavond vol actie: Liverpool en AZ in Europa League

Liverpool-Toulouse: Oranje duel eindigt in 5-1 overwinning
HŠK Zrinjski Mostar-Legia Warschau: 1-2, Polen aan kop
AS Roma-Slavia Praag: 2-0, Mourinho's team pakt de winst
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 23:16 uur

Een avond vol actie in zowel de Europa League als de Conference League. Op donderdagavond stonden er interessante wedstrijden op het programma. Liverpool nam het op tegen Toulouse in een duel dat een Nederlands tintje had. Ryan Gravenberch en Thijs Dallinga stonden tegenover elkaar en wisten beiden het net te vinden. Diogo Jota opende de score voor Liverpool, waarna Dallinga de gelijkmaker maakte. Wataru Endo en Darwin Núñez zorgden ervoor dat Liverpool op voorsprong kwam met respectievelijk de 2-1 en 3-1. Gravenberch maakte het feest compleet door de 4-1 te scoren. In blessuretijd voegde Mohamed Salah daar nog een doelpunt aan toe, waardoor de eindstand op 5-1 kwam te staan.

In de Conference League-poule van AZ stond de belangrijke wedstrijd tussen HŠK Zrinjski Mostar en Legia Warschau op het programma. De thuisploeg kwam op voorsprong dankzij een doelpunt van Nemanja Bilbija, maar Legia wist de wedstrijd naar zich toe te trekken. Slobodan Jakovljević en Blaž Kramer zorgden ervoor dat Legia op voorsprong kwam en die voorsprong niet meer uit handen gaf. Met dit resultaat staan de Polen samen met Aston Villa bovenaan de poule met zes punten. Zrinjski en AZ volgen met elk drie punten.

In de Europa League speelde AS Roma thuis tegen Slavia Praag. Al in de eerste minuut kwam AS Roma op voorsprong dankzij een doelpunt van Edoardo Bove. Romelu Lukaku verdubbelde de voorsprong na een kwartier spelen. AS Roma hield de voorsprong vast en trok de wedstrijd over de streep. De eindstand was 2-0 in het voordeel van AS Roma.