×
Home Livescore

Brobbey erkent kwaliteit Brighton na lastige nederlaag Ajax

Brobbey erkent kwaliteit Brighton na lastige nederlaag Ajax
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 23:32 uur

Brian Brobbey heeft met enige tegenzin moeten accepteren dat Ajax heeft verloren van Brighton. De jonge spits erkent dat de Premier League-club simpelweg meer kwaliteit in huis heeft.

"De wedstrijd was ontzettend lastig", aldus Brobbey in een interview met Veronica na de 2-0 nederlaag in Engeland. Ajax had weinig in te brengen tegen de sterke tegenstander. "We moeten realistisch blijven, Brighton behoort op dit moment tot een van de beste voetballende teams. We hebben lang stand weten te houden, maar uiteindelijk zie je toch het kwaliteitsverschil."

Brobbey is wel van mening dat Ajax iets beter heeft gespeeld dan de afgelopen weken. "We stonden compact, vind ik. Maar zoals ik al zei, je ziet hun kwaliteit en ze spelen ons goed uit." Onder interim-trainer Hedwiges Maduro probeerde Ajax de defensie gesloten te houden. Dit had echter ook een keerzijde. "Ik denk dat we te ver terugzakten. Elke keer als we de bal kregen, waren er al drie of vier verdedigers om ons heen."

De spits werd ook gevraagd naar het ontslag van Maurice Steijn. Vindt hij dit terecht? "Op basis van de resultaten wel. We hebben geen enkele wedstrijd gewonnen, acht op rij." Of Maduro het beter zal doen, kan Brobbey nog niet zeggen. "Dat valt nog te bezien."

Door de 2-0 nederlaag staat Ajax momenteel onderaan in de groep.