×
Home Livescore

AZ vernederd door klinisch Aston Villa in Europa

AZ vernederd door klinisch Aston Villa in Europa
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 23:48 uur

In een spectaculaire Conference League-wedstrijd heeft AZ donderdagavond een pijnlijke 1-4 nederlaag geleden tegen Aston Villa in het AFAS Stadion. De Engelse media zijn vol lof over het team van trainer Unai Emery, dat momenteel op de vijfde plaats staat in de Premier League. Ze beschrijven de overwinning van Aston Villa als een eenvoudige triomf in Alkmaar.

Volgens Sky Sports werd AZ, dat vorig seizoen nog halve finalist was in de Conference League, compleet weggevaagd door het klinische team van Unai Emery. Al in de rust stond Aston Villa met 0-2 voor. De Engelse media zagen een zelfverzekerd Aston Villa aan het werk. Hoewel de thuisploeg uiteindelijk nog wist te scoren, speelde Villa de wedstrijd rustig uit zonder enige urgentie.

BBC benadrukt vooral de uitstekende prestatie van Aston Villa. De omroep kopt: "Makkelijk scorend Villa verlamt Nederlanders". Ze beschrijven hoe het team van Emery moedig en met hoge druk speelde, wat resulteerde in een overwinning in Alkmaar. Aston Villa heeft dit seizoen al zes keer vier of meer doelpunten gemaakt en blijft ongeslagen in hun laatste vijf wedstrijden.

The Sun meldt dat Aston Villa stevig heeft huisgehouden in Nederland, het land waar ze in 1982 de Europa Cup wonnen in De Kuip. De krant verwijst naar de toenmalige sterren Peter Withe en Nigel Spink en stelt dat zij trots zouden zijn geweest op het optreden van het huidige team.

Ook de Daily Mail vergelijkt de wedstrijd met 1982 en benadrukt dat duels in Nederland altijd speciaal zijn voor de fans van Aston Villa. Hoewel niets de Europa Cup-winst kan overtreffen, beschrijft de krant de avond als een om te koesteren. Tegen een sterk presterend AZ-team in hun eigen competitie was Aston Villa uiterst efficiënt. Unai Emery verwachtte een zware test tegen AZ, maar Villa nam al snel de leiding en speelde de wedstrijd volwassen uit.