×
Home Livescore

Feyenoord riskeert opnieuw UEFA-boete na politieke vlagincident tegen Lazio

Feyenoord riskeert opnieuw UEFA-boete na politieke vlagincident tegen Lazio
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 08:08 uur

Na de spannende Champions League-wedstrijd tussen Feyenoord en Lazio, heeft de UEFA aangekondigd dat de Rotterdamse club opnieuw een boete kan verwachten. Maar deze keer gaat het niet om vuurwerk of het niet vrijhouden van trappen. Nee, het gaat om iets heel anders: Palestijnse vlaggen die in het publiek werden gezwaaid.

De UEFA staat politieke uitingen ten strengste verboden en treft sancties voor overtredingen. En in dit geval is de situatie extra gevoelig vanwege het conflict tussen Hamas en Israël. Op verschillende plekken in De Kuip werden Palestijnse vlaggen gespot. Het moet echter worden opgemerkt dat het individuele acties waren en geen georganiseerde protesten.

Feyenoord heeft eerder al een boete gekregen voor een spandoek tijdens de wedstrijd tegen Celtic. De geplande sfeeractie vanuit de club werd zelfs geweigerd door de UEFA vanwege de provocerende aard ervan. In samenwerking met Feyenoord had de supportersvereniging tijd en geld geïnvesteerd in een spandoek dat met een knipoog verwees naar Maurizio Sarri. Hij noemde De Kuip vorig jaar tijdens de Europa League-wedstrijd tussen Feyenoord en Lazio een 'psychiatrische inrichting'.

Het is afwachten wat de UEFA besluit met betrekking tot de boete voor de Palestijnse vlaggen. Feyenoord zal ongetwijfeld de nodige maatregelen nemen om herhaling te voorkomen en de club zal zich moeten houden aan de strikte regels van de Europese voetbalbond.