×
Home Livescore

Jamie Carragher: Ten Hag's positie bij Man United in twijfel

Jamie Carragher: Ten Hag's positie bij Man United in twijfel
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 09:57 uur

Jamie Carragher heeft zijn twijfels geuit over de positie van Erik ten Hag bij Manchester United. De voormalige Liverpool-verdediger is van mening dat The Red Devils zich niet meer ontwikkelen en wijst Ten Hag aan als de schuldige van de sportieve stilstand.

In zijn meest recente column in The Telegraph richt Carragher zich kritisch op Ten Hag. Hij stelt dat Manchester United lijkt te zijn beland in een neerwaartse spiraal, in plaats van te bouwen aan een team. Het spel is stroef en er zijn tekenen van achteruitgang. Na vijftien maanden als trainer van United is het volgens Carragher terecht om vragen te stellen over de spelopvatting van Ten Hag.

De analist voelt geen klik meer tussen United en Ten Hag en vreest dat de samenwerking in een sleur is beland. Carragher wijst erop dat Ten Hag maar liefst zestien spelers heeft aangetrokken voor meer dan 450 miljoen euro. Dit zou genoeg moeten zijn om het team drastisch te veranderen. Echter, Carragher is van mening dat Ten Hag te veel macht en controle heeft gekregen over het transferbeleid. Opvallend genoeg heeft de komst van deze nieuwe spelers nauwelijks invloed gehad op de speelstijl van het team.

Toen Ten Hag in de zomer van 2022 de overstap maakte van de Johan Cruijff ArenA naar Old Trafford, waren de verwachtingen hooggespannen, ook bij Carragher. Hij had verwacht dat United een verbeterde versie van Ajax zou worden, waarbij het befaamde Nederlandse balbezitvoetbal geïntroduceerd zou worden. Carragher vraagt zich af wat het anders voor zin had om Ten Hag te scouten. Echter, volgens Carragher is er niets 'Nederlands' aan het United van Ten Hag. Het team maakt geen gebruik van het middenveld en probeert direct de aanvallers te bereiken. Hoewel United weliswaar een prijs heeft gewonnen (de League Cup) en zich heeft gekwalificeerd voor de Champions League, is dit volgens Carragher niet te danken aan het Ajax-voetbal van Ten Hag.