×
Home Livescore

Voetbalsterren in Saudi-Arabië: geen boost voor bezoekersaantallen

Voetbalsterren in Saudi-Arabië: geen boost voor bezoekersaantallen
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 11:32 uur

Uit een recent onderzoek van een gerenommeerde krant blijkt dat de aanwezigheid van een groot aantal voetbalsterren in Saudi-Arabië nog niet heeft geleid tot een stijging van het aantal toeschouwers bij wedstrijden. Sterker nog, de meeste clubs hebben te maken met een terugloop in bezoekersaantallen.

Het begon allemaal toen Cristiano Ronaldo als eerste de overstap maakte naar het welvarende Saudi-Arabië. Daarna volgde een hele reeks aan bekende spelers, waaronder Neymar, Sadio Mané, N'golo Kanté en Karim Benzema. De club van laatstgenoemde, Al Ittihad, heeft met een gemiddeld aantal van 29.044 nog steeds de hoogste bezoekersaantallen. Echter, opvallend genoeg is dit aantal lager dan vorig seizoen, toen Al Ittihad landskampioen werd.

De best bezochte wedstrijd vond plaats tussen Al Hilal, de club van Neymar, en Al Fayha. Maar liefst 59.000 mensen waren aanwezig bij dit duel, waarbij de Braziliaanse aanvaller vlak voor de aftrap werd gepresenteerd. Aan de andere kant heeft Georginio Wijnaldum, die onlangs naar Al Ettifaq is overgestapt onder leiding van Steven Gerrard, tot nu toe te maken met lege tribunes. Bij de wedstrijd tegen Al Ryadh op 22 oktober waren er slechts 696 toeschouwers aanwezig.

De club met de laagste gemiddelde bezoekersaantallen is Abha. Over het algemeen komen er ongeveer 1988 mensen naar wedstrijden van deze club. Ondanks de komst van de voetbalsterren weten slechts vier van de achttien clubs in de Saudi Professional League meer toeschouwers te trekken dan vorig seizoen.