×
Home Livescore

Politie pakt 52 Villa-fans op: wapens, belediging en verstoring

Politie pakt 52 Villa-fans op: wapens, belediging en verstoring
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 12:08 uur

In de aanloop naar het spectaculaire duel tussen AZ en Aston Villa (eindstand 1-4) op donderdagavond, heeft de politie maar liefst 52 supporters van de Engelse club gearresteerd. Opvallend genoeg werd één persoon opgepakt vanwege wapenbezit, terwijl de anderen werden vastgehouden wegens belediging en het verstoren van de openbare orde. Dit meldt de NOS.

Rond 17.00 uur werd er in Alkmaar een mes in beslag genomen van een Engelse supporter. De persoon in kwestie werd onmiddellijk gearresteerd. Niet veel later vonden er nog twee arrestaties plaats vanwege belediging en opruiing. Hierbij moest de politie pepperspray gebruiken om de situatie onder controle te krijgen.

Vervolgens werd een groep van maar liefst vijftig Villa-supporters op het perron gecontroleerd op het bezit van wedstrijdkaarten. Tot verbazing van de politie werd er opnieuw een mes aangetroffen bij één van de supporters. Toen de politie de groep wilde controleren, rende de hele groep snel een stilstaande trein in. Met behulp van de Mobiele Eenheid (ME) werden de fans één voor één uit de trein gehaald vanwege verstoring van de openbare orde. Hierbij hebben sommige supporters zich verzet, wat resulteerde in het gebruik van pepperspray en geweld door de ME.

Na het onderzoeken van de stilstaande trein, vond de politie onder andere verdovende middelen en bivakmutsen. Opvallend genoeg werden er geen messen aangetroffen. Geen van de betrokkenen bleek een ticket voor de wedstrijd bij zich te hebben. Momenteel zit er nog één persoon vast vanwege belediging en opruiing. De overige 51 personen zijn met boetes teruggestuurd naar Engeland.