×
Home Livescore

Ramaj maakt succesvol Ajax-debuut, toont veelzijdigheid als doelman

Ramaj maakt succesvol Ajax-debuut, toont veelzijdigheid als doelman
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 13:32 uur

In een spectaculaire Europa League-wedstrijd tegen Brighton heeft de jonge Duitse doelman Diant Ramaj eindelijk zijn langverwachte basisdebuut gemaakt voor Ajax. Ramaj, slechts 22 jaar oud, was een ware sensatie aan de zijde van de Amsterdammers, maar geeft toe dat hij zichzelf liever eerder had laten zien.

"Trots ben ik dat ik mijn debuut voor Ajax heb mogen maken. Natuurlijk had ik gehoopt op een overwinning, maar het is zoals het is en ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om te spelen", vertelt Ramaj op de persconferentie na afloop. De Duitser erkent dat hij wat langer heeft moeten wachten dan gehoopt. Na de blessure van GerĂ³nimo Rulli kreeg Jay Gorter de voorkeur van de inmiddels ontslagen Maurice Steijn. "Ja, ik had gehoopt eerder mijn debuut te maken, maar uiteindelijk is het de trainer die beslist. Dat moet je accepteren. Ik ben doorgegaan met hard trainen en nu heb ik eindelijk mijn kans gekregen."

Gevraagd naar zijn eigen stijl als doelman, antwoordt Ramaj duidelijk en zelfverzekerd: "Ik ben een echte Ajax-keeper." Hij erkent dat hij vol zelfvertrouwen is. "Ja, dat moet je wel hebben op dit niveau. Anders kun je mijn spel niet spelen. Ik denk dat ik het team kan helpen met mijn kwaliteiten. Ik kan kort spel spelen als dat nodig is, maar ik kan ook de lange ballen geven. Ik kan het team op alle mogelijke manieren ondersteunen. Daarom ben ik ook naar deze club gehaald."

Ook interim-trainer Hedwiges Maduro was tevreden over het optreden van Ramaj, die afgelopen zomer overkwam van Eintracht Frankfurt. "Diant is zeer comfortabel aan de bal. Hij probeerde op te bouwen en dat lukte hem ook. Hij durfde de middenvelders in te spelen. Op dat vlak heeft hij het uitstekend gedaan."