×
Home Livescore

SC Cambuur-coach en aanvaller in conflict: Wat is er gebeurd?

SC Cambuur-coach en aanvaller in conflict: Wat is er gebeurd?
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 18:09 uur

Intrigerende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden tussen SC Cambuur-coach Henk de Jong en aanvaller Silvester van der Water, maar de exacte toedracht blijft mysterieus. Na een verhitte ruzie werd laatstgenoemde uit de selectie gezet, maar De Jong ontkent dat Van der Water hem fysiek heeft aangevallen.

Er gaat zelfs een opmerkelijk verhaal rond dat één van de twee in zijn neus gebeten zou zijn. "Pure nonsens", verklaart De Jong in een interview met Omrop Fryslân. "Silvester en ik hebben al geruime tijd een meningsverschil over de speelstijl die we bij Cambuur willen hanteren. We streven naar een hoog intensiteitsniveau en daar dient iedereen aan bij te dragen." De 27-jarige linksbuiten zou hierin tekortschieten.

Van der Water werd vorige week gewisseld tijdens de wedstrijd tegen MVV. Na afloop zouden er harde woorden zijn gevallen in de kleedkamer van de Leeuwarders. "Is de grens bereikt? Ja, dat is het geval. Op dat moment zei ik: genoeg is genoeg. Maar ik handel niet uit eigenbelang, ik handel in het belang van de club", verklaart De Jong. "Volgende week zal Silvester weer meetrainen met Jong Cambuur. Dan zullen we elkaar weer omarmen en met elkaar in gesprek gaan."

Het is echter duidelijk dat Van der Water geen toekomst meer heeft bij SC Cambuur. "Ik denk dat Silvester het uitstekend zal doen bij een andere club die een ander systeem hanteert. Tijdens de winterstop zal er gekeken worden hoe we verder moeten."

Ook in een gesprek met de Leeuwarder Courant maakt De Jong een einde aan de wilde geruchten. "Er wordt beweerd dat hij mij heeft geslagen. Nou, dat is absoluut niet het geval. Er is niets aan de hand, jongens. Echt waar, ik kan er niet meer van maken."